Leif Bruun, Tlf. 31 64 49 00
Storegårdsvej 48, 7100 Vejle
leifbr@leifbr.dk
www.leifbr.dk


 
   

Forside

Bøger

Opråb

Frit Sind

Så'n syn's jeg

Golf og mig

Familiedata

Skolekammerater

Mig selv

Bøger

Efterfølgende bøger er udgivet og kan købes i boghandlen / lånes på biblioteket / downloades som e-bøger:

 

- at leve livet levende beskriver et omfattende psykisk udviklingsforløb - som du med garanti aldrig har hørt om det før!

Det er min egen traumatiske livshistorie, det drejer sig om. I bogen giver jeg forklaringen på hvordan jeg blev traumatiseret, hvordan det påvirkede mit liv, og om hvordan jeg kæmpede den lange, seje kamp for at blive traumatisk fri.

Alt sammen fortalt usentimentalt og uden bagtanker, idet hensigten med at udgive - at leve livet levende er at godtgøre, at der er en vej, hvis man har viljen og tålmodigheden til at gøre indsatsen.

Læs mere her!

 

 

   
 

Det menneskelige væsen - eller det væsentlige ved mennesket giver først og fremmest det teoretiske grundlag for det psykiske udviklingsforløb, jeg beskriver i - at leve livet levende: Hvordan opstår traumer, hvad gør de ved os, og hvordan bliver man dem kvit igen?

De 2 bøger er således opstået parallelt, idet jeg i  udviklingsforløbet hele tiden udbyggede min forståelse for indestængte følelser og deres forløsning. Og samtidig med indbyggede min livserfaring og dermed forståelse for, hvorfor vi er de mennesker, vi er - og hvad der er det væsentlige ved mennesket.

Det er intet mindre end, hvad denne bog drejer sig om.

Læs mere her!

     
 

Så vidt jeg husker ligger også i forlængelse af - at leve livet levende på den måde, at jeg gerne vil fortælle, at mit liv også har været andet end traumatiseringer.
    Og så er sandheden nok nærmere den, at bogen er lavet, fordi jeg elsker at skrive og slet ikke kan lade være.
    Det har så givet mig den bonusgevinst, at jeg er blevet bevidstgjort om, at jeg har haft et spændende og oplevelsesrigt liv, og det deler jeg  gerne med andre.

Så vidt jeg husker er ikke en selvbiografi, men en samling beskrivelser af små og store oplevelser, jeg har haft livet igennem. Alle fortalt usentimentalt - udelukkende med fokus på de enkelte oplevelser.

Læs mere her!

 

     
 

For resten ...
Titlen dækker over en masse korte, rammende tekster, jeg har skrevet. Faktisk er vi igen tilbage i begyndelsen af mit udviklingsforløb, hvor jeg i nødens stund startede med at lave denne:

Den hurtigste sejr,
man kan vinde,
er at blive ikke-ryger!

Op igennem årene er der så fortsat, og der kommer hele tiden nye For resten ...' er til.

Sjovt nok ændrer de karakter, som tiden går. Om det så er fordi, jeg udvikler mig, eller fordi jeg er ved at blive gammel, skal jeg lade være usagt.

Læs mere her!

     
 

Smederim og brokker er et sammensurium af artikler, historier, vittigheder, ordlege og alt mulig andet godt.

Skriveprocessen ligger i faste rammer for mig. Det udspringer altid af en idé, jeg har fået om noget, jeg synes, er så væsentligt, at det skal skrives ned. Det er for så vidt hurtigt overstået. Det er først bagefter, det egentlige arbejde begynder. Det er jo slet ikke ligegyldigt, hvordan man får forklaret sig. Det tager tid at finde den rigtige rytme og de rigtige ord.

På et tidspunkt skal jeg beslutte om teksten holder, eller om den skal i brokkassen. I denne bog er de tekster, der ikke er kommet i brokkassen!

Læs mere her!

     

 

Beddes de bedste
Min mor, Grethe Nielsen fik aldrig fortalt sin livshistorie. Men med denne samling vittigheder, er der blevet lindet lidt på døren til hendes righoldige, humoristiske liv.
   
Især i de 23 år hun arbejdede som tarmsorterer hos Schaub & Co i Esbjerg blev vittighederne flittigt suppleret. Hendes arbejdsplads kender jeg ikke så meget til, men jeg har erfaringer med slagterimiljø og akkordræs, så det har på alle måder været hårdt.

Jeg er derfor ikke i tvivl om, at det er med humorens hjælp, hun klarede de mange år i stiv arm uden at kny. Også fordi jeg ventede ofte på, at hun kom hjem fra arbejde for at høre de sidste nye Schauberter.

Læs mere her!

     
 

Ledelse

- er at arbejde med mennesker.
Effektiv ledelse er at respektere dette!

- står der på forsiden af denne lille bibel. Sådan opfattede jeg det nærmest, da jeg efter 20 års henlæggelse læste den på ny. Hensigten var at revidere den med udgivelse for øje. Men det blev kun til et par småjusteringer, for jeg er stadig fuldt ud enig i bogens påstande.

Jeg er ikke religiøs, så betegnelsen bibel betyder blot, at det gav et kick at genfinde mig selv i disse holdninger. Også fordi de var skyld i, at jeg i sin tid mistede mit job på Lego.

Læs mere her!

     

 

Indestængte følelser

- forårsager psykiske uligevægtigheder.
Forløsning af de indestængte følelser
er således den direkte vej
til at opløse problemernes årsag!

  • Hvordan opstår de?
  • Hvordan udvikler de sig til traumer?
  • Hvordan bliver man dem kvit igen?

Det er så det, jeg efter bedste evne vil bruge dette skrift til at give mine forklaringer på.


Læs mere her!

     

 

Verdenshistoriske Tidslinjer
Hvorfor studere digre værker om verdenshistorien, hvis den kan forstås meget bedre ved at kigge Tidslinje diagrammer?
    Ja ok, nu tog jeg munden for fuld, men diagrammerne er et godt supplement til historiestudier, idet de giver overblik og dermed større forståelse. Så meget kan jeg i hvert stå inde for.

Læs mere her!

     

 

Operation debatstorm
Fyldepennen.dk
er en hjemmeside med cirka 3000 besøgende om dagen, hvor forfattere frit kan debattere. D
et triggede mig bare, at der sad nogle få ’debattører’ og kvalte enhver form for debat i fødslen. Recepten var hver gang den samme: Lidt på den ene side, lidt på den anden og så fortsatte de med deres egne kæpheste, som mange gange intet havde med emnet at gøre, og som derfor stoppede den egentlige debat.
   
Det gav mig idéen til, at jeg kunne ’kvæle’ dem ved i hurtig rækkefølge starte nye - mere eller mindre håbløse debatter. Jeg indrømmer gerne, at jeg ikke var klar over, hvilken hvepserede jeg stak hånden ind i, og at det udviklede sig helt ude af min kontrol.

Læs mere her!

     
 

Mine spangsbergske rødder

Et stamtræ der udvikler sig
til en spændende historie om livet
i det barske Vestjylland - i tiden før,
der var noget, der hed Esbjerg.

- står der på forsiden af denne lille bog. I mit arbejde med at samle oplysninger til Familiedata, fandt jeg ud af, at min farmor, og dermed alle os efterkommere er ud af en kendt Spangsbergslægt fra Esbjerg området.
    Denne slægt er særdeles veludforsket, og der er skrevet masser af bøger om den. Dette bidrog jeg så også til med denne bog.

 Læs mere her!

 

     


 


Klik på billedet for at læse artiklen!
 


”Jeg er personligt blevet ret glad for Leif Bruuns bøger og jeg ser frem til
at læse flere af dem, for jeg hygger mig på forskellig vis hver gang.”
- skriver Inge Jørgensen – ejer af boganmelderbloggen Hverdagens baggaard

Udtalelse: "De Bruunske 'bøger' er ikke for dem, der vil have pynt  til reolen eller læse i sengen.... Jeg holder immer udkig efter nye tiltag i forlagsverdenen for at være på forkant med udviklingen og vide, hvad initiativrige unge finder på for at kunne få deres tanker, ideer, historier, ud til de læsere, som alle forfattere længes imod... Forfatteren Leif Bruun, går en anden vej...    Læs hele anmeldelsen her
-
Fyldepennens boganmelder                    
 


For resten ...                                                              

Et fællestræk ved gode forfattere er,
at de har nogle væsentlige budskaber,
de brænder efter at anskueliggøre.

Til toppen